Meg fogsz lepődni!

2019.11.28. 13:58

801 sofőrt ellenőriztek Vásárosnamény környékén – Szerinted hány volt ittas?

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg.

Forrás: police.hu

Finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2019. november 26-án. A rendőrök Vásárosnamény, Kisvarsány, Nagyvarsány, Gyüre és Aranyosapáti településen összesen 801 járművezetőt ellenőriztek, akik közül senki nem bizonyult ittasnak.

A demonstratív jelenlét ideje alatt a rendőrök a passzív biztonsági eszközök használatát is ellenőrizték. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 3 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot. Kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 16 fővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak, 7 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további 2 fővel szemben pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.

Másnap a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Nagyvarsányban ellenőriztek egy személygépkocsit és annak sofőrjét. Az intézkedés alatt megállapították, hogy a jármű ki van vonva a forgalomból, nem rendelkezik érvényes kötelező felelősségbiztosítással, továbbá a járművezető sem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel azt korábban ittas járművezetés miatt bevonták. A rendőrök a gyürei férfit a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben hitelesített légalkoholmérőt alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett. Ellene a rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást. Az általa elkövetett szabálysértésekért pedig vele szemben gyorsított szabálysértési eljárás keretén belül 225.000 forint pénzbüntetést szabtak ki.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza meg. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

… hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában