Közveszélyokozás

2019.12.03. 12:10

40 embert menekítettek ki Méhteleken, kiderült, hogy ki a felelős

November 20-án délután Méhtelken, a Dózsa György utcában gázszivárgás volt, melynek következtében 40 embert kellett a lakásából átmenetileg kimenekíteni.

Forrás: ÉKN-archív

Fotó: DERENCSENYI ISTVAN

 

A káresethez a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak ki, és a gázszivárgás miatt felszólították a környező házak lakóit, hogy hagyják el az otthonukat. Az egység ideiglenesen megszüntette a gázszivárgást és biztosítja a helyszínt, ahova várják a gázszolgáltató munkatársait – tudatta november 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendőrség közveszélyokozás bűntette miatt indított eljárást, melynek során megállapították, hogy egy gyermekcsíny áll az események hátterében. Azt történt ugyanis, hogy egy ötéves kisfiú egyedül játszott az egyik családi ház udvarán, és tördelni, hajlítani kezdte a gázvezeték csövét.

Ettől a csőből szivárogni kezdett a gáz, ami erős süvítő hangot adott, a gyermek pedig megijedve beszaladt a házukba, és idősebb testvérének elmondta, hogy mi történt. A kiáramló gáz zaját és a kellemetlen szagot az utcán tartózkodó egyik felnőtt is észlelte, aki értesítette a katasztrófavédelmet. Az eset során senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Nem büntethető

A kisfiú cselekménye közveszélyokozás bűntettének minősül, azonban mivel a 14. életévét még nem töltötte be, a gyermek nem büntethető. Ez azt eredményezte, hogy a rendőrség nem folytat nyomozást az ügyben, a feljelentést el kellett utasítani – tájékoztatott dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában