hazárd megye

2019.12.16. 17:30

Cigivel telepakolt autóval menekült a rendőrök elől – megvan az ítélet

A Vásárosnaményi Járásbíróság társtettesként elkövetett orgazdaság bűntette miatt ítélte el D.F. vádlottat.

Fotó: illusztráció/shutterstock

2018. július 28-án a reggeli órákban a vádlott és ismeretlen társa autójukkal jövedéki ellenőrzés alól elvont dohányterméket szállítottak Beregdarócról térségéből Magyarország belső részére.

A 41. számú főúton haladtak Nyíregyháza felé, amikor a NAV Beregsurány Hatérrendészeti Kirendeltségének járőrei ellenőrzés alá akarták őket vonni, azonban a járőrök jelzésére nem álltak meg, továbbhajtottak Vásárosnamény irányába.

Útközben a gépjármű első kerekének felnijéről a gumiabroncs lefordult, így egy bevásárlóközpont parkolójában megálltak és elmenekültek a helyszínről.

A hátrahagyott gépkocsi utas- és csomagterében a járőrök 4496 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, melynek forgalmi értéke 6.069.600 forint.

Később a rendőrök a vádlottat otthonában intézkedés alá vonták, társa személyazonosságát az eljárásban eddig nem sikerült megállapítani.

D.F. vádlottat társtettesként elkövetett orgazdaság bűntette miatt 7 hónap – végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítéletet az ügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában