bűnügy

2019.12.05. 14:58

Jogosítvány nélkül vezetett a 14 éves fiú – megbüntetik érte az édesanyját

Az elmúlt nyáron többen is jelezték a rendőrségnek, hogy Felsősimán nagy sebességgel látnak közlekedni egy gépkocsit, amit feltehetően egy kiskorú személy vezet.

A helyieket jól ismerő rendőrök az interneten kutakodtak, és rátaláltak egy videóra, amit a fiú édesanyja töltött fel arról, hogy az akkor 14 éves fia gépkocsival, közlekedik a Cimbalom és a Furulya utcákon, különböző fordulási és tolatási manővereket végez. Ráadásul a gépkocsiban további két utas is ült az édesanyán kívül.

Kiderült, hogy a videót az édesanya készítette, illetve töltötte fel az internetre a fia miatti büszkeségből. Ráadásul ezt megelőzően már máskor is előfordult ilyen engedély nélküli vezetés.

A tettét mélységesen megbánó anyát az ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén túl, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja, mert magatartásával veszélyeztette a fia erkölcsi fejlődését. Természetesen veszélyben voltak azok a járókelők is, akik éppen az út szélén állva figyelték az ifjú „autóversenyzőt”.

A Nyíregyházi Járásbíróság holnap dönt az ügyben, az ügyészség ugyanis soron kívül vádat emelt az édesanya ellen.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában