Sziréna

2020.01.22. 14:56

A vonaton akart „gyereket csinálni” a diáklánynak a tiszabecsi férfi

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy vonaton először bókolt a sértettnek, majd kést rántott.

A Püspökladányi Járásbíróság dr. Szilvási László vezette tanácsa 2020. január 21-én távmeghallgatás útján tartott tárgyaláson hozott ítéletet annak a tiszabecsi férfinek az ügyében, aki 2019. április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval.

V. A. többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő sértett megelégelte és távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós kését és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”.

A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt kést megtalálták és lefoglalták.

A férfi az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését, de vallomását az elé tárt tények alapján folyamatosan módosította. Kezdetben tagadta azt is, hogy egyáltalán találkozott volna a sértettel, de ezen az álláspontján is változtatott, miután elé tárták annak a beszélgetésnek a részletét, amit a sértett a telefonjával rögzített.

A Püspökladányi Járásbíróság a vádlottat aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Dr. Szilvási László az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott terhére szinte kizárólag súlyosító körülmények voltak csak megállapíthatók, amelyek közül kiemelte a vádlott többszörösen büntetett előéletét. Ez alapján ugyanis V. A. több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt. Legutóbbi büntetéséből alig több mint három éve szabadult. A bíró kiemelte még ezen kívül a különösen kirívó, gátlástalan elkövetési módot, vagyis azt, hogy a vádlott cselekményét fényes nappal, tömegközlekedési eszközön, ittas állapotban valósította meg. A bíróság a közelmúlt szexuális indíttatású erőszakos bűncselekményének elszaporodottságát is a vádlott terhére értékelte, ezért a kiszabható büntetés középmértéke feletti szabadságvesztés kiszabását látta indokoltnak.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be. A bíróság a férfi letartóztatásának fenntartásáról is döntött a másodfokú eljárás befejezéséig.

Debreceni Törvényszék Sajtóosztály

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában