Kidobták a pénzt az ablakon

2020.01.09. 12:42

Lerobbant autójukkal út szélén álló férfiakra támadtak a gyanúsítottak

Az erőszak és fenyegetés hatására a sértettek kidobták az autó ablakán a náluk található készpénzt.

Forrás: police.hu

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2020. január 9-én egy hónap időtartamra elrendelte M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint, 2020. január 5-én hajnali 3 óra körüli időben a három férfi Tiszaeszláron közlekedett személygépkocsival, amikor az meghibásodott, így az út szélére húzódtak és kiszálltak az autóból. Ekkor odaért melléjük M.Á. és fiatalkorú K.K.E. gyanúsított, akik agresszívan lökdösni, majd ütlegelni kezdték a sértetteket. Fiatalkorú K.K.E. gyanúsított az autó mögött álló egyik sértettet többször ököllel arcon ütötte, majd a másik férfi fejét és arcát ütötte. A gyanúsítottak a harmadik férfit is ütni kezdték, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rúgták testszerte.

A sértettek azért, hogy a további bántalmazást elkerüljék, beszálltak az autóba és magukra zárták az ajtót. Ezután a gyanúsítottak a járművet kezdték el rugdosni és egy fa léccel ütni, közben pénzt követeltek a sértettektől. Az erőszak és fenyegetés hatására a sértettek kidobták az autó ablakán a náluk található készpénzt, így a gyanúsítottak távoztak a helyszínről.

A bántalmazás következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, míg a másik két férfi könnyebb sérüléseket szerzett.

A bíróság szerint, tekintettel az eljárás tárgyát képező bűncselekmények elkövetésének körülményeire, kiemelkedő tárgyi súlyára és annak úton álló jellegére, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének, elrejtőznének vagy a büntetőeljárásban résztvevő személyeket megfélemlítenének és ezzel veszélyeztetnék a bizonyítást.

A bíróság végzése a fiatalkorú K.K.E. gyanúsított vonatkozásában nem végleges, mert ő, védője, és a törvényes képviselője is fellebbezést jelentett be ellene. M.Á. gyanúsított és védője tudomásul vette a bíróság döntését.

dr. Resán Dalma sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában