tizenkilencre lapot húzott

2020.02.05. 12:25

Egy nap alatt kétszer is betört ugyanabba a házba – letartóztatták

A Nyíregyházi Járásbíróság lopás vétsége miatt folyamatban lévő ügyében elrendelte B.D.B. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves férfi 2020. február 1-jén délután egy tiszavasvári ingatlan melléképületének ajtajáról lefeszítette a lakatot és onnan magával vitt egy kerékpárt, egy fűrészt, valamint két hosszabbítót.

Ugyanezen a napon, az esti órákban a férfi ismét visszament a fenti ingatlanhoz, betörte a bejárati ajtót, bement a házba és onnan különböző értéktárgyakat vitt magával.

A lopással okozott kár 20.000 forint.

A gyanúsított különös visszaeső, korábban hasonló jellegű bűncselekmények miatt többször volt büntetve és jelenleg is van vele szemben büntetőeljárás más bűncselekmény miatt. Állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik.

A fenti cselekményét korábbi börtönbüntetése végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el. Mindezekre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Címkék#betörés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában