Mátészalka

2020.02.21. 15:21

Féltékenységből fenyegetőzött robbantással a hajléktalan nő Mátészalkán

Közölte: egy férfi fel akarja robbantani a Petőfi téri hajléktalanszállót.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárásban 2020. március 21-éig elrendelte M. SZ. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai alapján a gyanúsított 2019. február 19-én felhívta a központi segélyhívót és közölte, hogy egy férfi fel akarja robbantani a Mátészalka, Petőfi tér 10. szám alatti hajléktalanszállót.

A bejelentést követően a helyszínre érkező rendőri egységek megállapították, hogy a bejelentés valótlan, ugyanis annak időpontjában a telefonkészüléket, amelyről a hívás érkezett, a gyanúsított használta, ittas állapotban. A hajléktalan nő a tettét azzal magyarázta, hogy féltékenységből cselekedett, haragszik a férfira, akit a bejelentésében megnevezett.

Bár az alapos gyanú tárgyát képező cselekmény csekély tárgyi súlyú, azonban figyelemmel a gyanúsított büntetett előéletére, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés végleges.

Sterné dr. Deák Andrea sajtószóvivő, Nyíregyházi Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában