Kisvárda

2020.02.20. 16:12

Fenyegetőzött a tárgyalóteremben

Nagy felháborodást váltott ki Kisvárdán, hogy a szerdai járásbírósági tárgyaláson a vádlott részegen jelent meg, majd megfenyegette azt a mentőápolót, akit korábban bántalmazott.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A részletekről a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője, Sterné dr. Deák Andrea tájékoztatott.

A vádirat szerint a férfi 2018. május 24-én sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, ezért mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfit, és kinyitotta a jármű ajtaját, hogy elkérje a férfi iratait, de a vádlott felugrott és ököllel többször megütötte a mentőápolót, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

A tavaly őszi előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, emiatt a Kisvárdai Járásbíróság tárgyalást tartott, a bizonyítási eljárás keretében meghallgatta a sértettet és a vádlottat, igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki mások mellett a sérülés keletkezése, illetve a maradandó fogyatékosság tisztázásának az érdekében. A szerdai tárgyalást, melyen tanúkat hallgattak volna meg, végül elhalasztották.

Rutin és tapasztalat

A vádlott – elmondása szerint – gyógyszereket vett be, és alkoholt is fogyasztott, ezért nem volt kihallgatható állapotban, a tárgyalás végén pedig megfenyegette a mentőápolót. A bíró szakmai tapasztalatával, rutinjával meg tudta fékezni a vádlottat, a mentőápoló pedig elhagyta a tárgyalótermet.

A férfinak szerdán egy másik tárgyaláson is meg kellett volna jelennie, az az eljárás lopás miatt indult. A férfit tavaly novemberben testi sértés kísérlete miatt – mint különös visszaesőt – 80 nap elzárás büntetésre ítélték, ennek letöltését február 21-én kell megkezdenie.

Arra a kérdésünkre, hogy a viselkedése hatással lehet-e a büntetés mértékére, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője azt válaszolta: férfi magatartását a bíróság a büntetés kiszabása során értékelheti, mert az utalhat a megbánás hiányára, de ebből lehet következtetni arra is, mennyire veszélyes a társadalomra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában