Cigicsempész

2020.02.20. 11:33

Videó: Diplomata terepjáróval csempészte a cigit, szó szerint ki kellett rángatni a sofőrt az autóból

Egy diplomata forgalmi rendszámmal ellátott 2017-es kiadású Toyota Land Cruiser terepjáróval utazott volna Magyarországra egy férfi és egy nő.

Forrás: dpsu.gov.ua/haromhatar.hu

A csapi átkelőn a kilépésre jelentkezése folyamán a szolgálatban lévő határőrnek a sofőr átadott, az egyik balti ország konzuli pecsétjével ellátott okmányt, annak bizonyításául, hogy ő diplomata, és az autóban található összes csomag diplomáciai küldemény. Ezért a sofőr az árubejelentést és árubemutatást megtagadta.

Fotó: dpsu.gov.ua

A kiléptető vizsgálat hat órán keresztül tartott, addig az átkelő egyik sávját elfoglalta a terepjáró, a forgalom ezen a sávon állt.

Hogy a kiléptető vizsgálat létrejöhessen, az ukrán határőröknek testi kényszert kellett alkalmazni a sofőrrel szemben, így tudták kirángatni az autóból.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=xgrTAY-G67k&feature=emb_logo

Mint a videón is látszik a határőr a testi kényszer alkalmazása előtt többször is felszólította az utast, hogy szálljon ki az autóból, és mutassa be azt.

A határőrök gyanúja beigazolódott, összesen 6550 doboz belorusz zárjegyes cigaretta került elő a diplomata rendszámos autóból!

A sofőr összesen három bűncselekmény miatt lesz felelősségre vonva, mivel belorusz zárjegyes cigaretta, ezért hamisítással vádolják majd meg, valamint jövedéki termék szállításával. A határátkelőhelyen történő viselkedése miatt, illetve azért hogy ellenállt a vizsgálatoknak közigazgatási bűncselekmény miatt fogják megvádolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában