katvéd

2020.03.24. 07:56

Az erős szél több helyen okozott gondot

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű üvegház Nyíregyházán, az Aranykalász soron, hétfőn hajnalban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Lesodródott az útról és fának csapódott egy személygépkocsi a 4-es számú főútvonalon Fényeslitkénél. A járműben összesen öten utaztak, közülük ketten a gépkocsiba szorultak. A balesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltókat riasztották, két embert feszítő vágó berendezés és kéziszerszámok segítségével emeltek ki a roncsból, majd átadták őket a mentőszolgálat munkatársainak. A mentők négy embert szállítottak kórházba.

Lesodródott az úttestről, majd a kerékpárútra borult egy autó Nyírbátornál, a 471-es számú főúton. A járműben hárman utaztak, senki nem sérült meg. A nyírbátori hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Az erős szél több helyen okozott gondot térségünkben is. Kisvárdán egy társasház cserép tetőhéjazatának kiegészítő lemezfedését bontotta meg a szél, a járókelőket veszélyeztette. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrával avatkoztak be. A meglazult részek rögzítését elvégezték.

Több kéménytűz volt hétfőn megyénkben. Kéménybe lerakódott korom izzott be Nagyecseden, Kállósemjénben, Szamosszegen és Nyírmeggyesen is. Az izzó részeket a tűzoltók kéziszerszámokkal, kéménykotrókkal és puttonykecskendőkkel távolították el.

Árokba csúszott személygépkocsi gyulladt ki Szamosszeg és Szamoskér között. A mátészalkai hivatásos egység vízsugárral oltotta el a tüzet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában