bűnügy

2020.03.05. 14:36

Börtönben marad a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított nő

A Nyíregyházi Járásbíróság a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. május 8-ig meghosszabbította O.R.-né gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint, O.R.-né a férjével és fiával 2018. novemberétől heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószereket Budapesten, s azokat Nyíregyházán és környékén tovább értékesítették.

2019. április 5-én reggel a gyanúsított és férje egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utazott, ahol kábítószert vásároltak, melyből a fiúk is részesedett volna.

Hazafelé úton az M3-as autópályán a rendőrök intézkedés alá akarták vonni őket, de ők nagy sebességgel elhajtottak. Hosszas üldözés után sikerült megállítani autójukat.

Az üldözés közben a náluk lévő kábítószertől úgy próbáltak megszabadulni, hogy azok egy részét kidobálták a kocsi ablakán.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van. A bíróság szerint, az ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt korábban már büntetett gyanúsított vonatkozásában fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Az elfogásának körülményei miatt megalapozottan feltehető az is, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást.

A végzés végleges.

Az ügy másik két gyanúsítottja szintén büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodik. A fiú letartóztatását 2020. március 16-ig hosszabbította meg a bíróság, a férj pedig egy korábbi kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kapott jogerős fegyházbüntetését tölti.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában