Felvette a kamera

2020.03.12. 11:42

Elemelt egy mobiltelefont a padról a nyíregyházi autóbuszállomáson, 4 év fegyházat kapott

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 23 éves többszörösen büntetett előéletű nyíregyházi férfit, aki egy padon alvó férfitől vette el a mobiltelefonját.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádlott 2020. február 22-én reggel 06 órakor a nyíregyházi autóbuszállomás épületében észrevett az egyik padon ülve alvó férfit. A padra mellé leült, majd a nadrágzsebébe benyúlva megfogta a 75.000.- Ft értékű mobiltelefonját. Ekkor a sértett felébredt, de a vádlott kirántotta a telefont és elszaladt. A meglopott férfi az elkövető után szaladt, de utolérni nem tudta, a vádlott elmenekült előle.

Az autóbuszálloásra telepített biztonsági kamera azonban rögzítette a bűncselekményt, a rendőrök pedig a felvételek alapján könnyen azonosították az – előttük már vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – ismert elkövetőt.

Az ügyészség az elkövetéstől számított 15 napon belül kifosztás bűntette miatt bíróság elé állította a férfit, akivel szemben a járásbíróság március 11-én meghozott ítéletében – ügyészi indítványra – 4 év fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki, melyet a vádlott és védője megfellebbezett.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában