Sziréna

2020.03.30. 08:28

Tucatnyi tűz és három baleset Szabolcs-Szatmár-Beregben

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2020. március 29-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

Több mint tíz szabadtéri tűzhöz riasztották megyénk tűzoltóit vasárnap. Volt, ahol néhány négyzetméteren égett a száraz vegetáció, de nagyobb területen is avatkoztak be egységek. A legnagyobb tűz a Berkesz és Demecser közötti kilenc hektáros nádasban keletkezett. A demecseri önkéntes tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely egy magaslest is károsított. Penészleknél mintegy négy hektáron égett a száraz fű. A nyíradonyi, nyírbátori hivatásos tűzoltók mellett a nyírbélteki önkéntes tűzoltók avatkoztak be a helyszínen két gyorssugárral és kéziszerszámokkal. Egyhektáros területen, a lakóházak mögött égett a száraz fű Nyírcsaholyban, a Kossuth Lajos utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A tűzoltók puttonyfecskendőkkel, gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal többek között Nyírbélteken, Ópályiban, Ajakon és Kemecsén is felszámoltak szabadtéri tüzeket.

A nyíregyházi polgármesteri hivatalhoz is riasztották a tűzoltókat vasárnap. A hivatal tetején lévő napelemrendszer áramátalakítójának kapcsolószekrénye, valamint a tetszőszerkezet szigetelése egy négyzetméteren égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több járművel vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt a helyszínen lévők eloltották a tüzet három tűzoltó készülékkel. A beavatkozók áramtalanították a napelemeket, majd átvizsgálták a tetőszerkezetet.

Motoros és személygépkocsi ütközött Kocsordon. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Egy parkoló autónak ütközött egy másik gépjármű Újfehértón. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi kerítésnek csapódott. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével végezték el a műszaki mentést és áramtalanítottak.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Mátészalkán, az Ipari úton. A helyi hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanították.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában