Az elmúlt 24 órában történt

2020.04.06. 08:09

A tyúkól és a kerti WC is lángolt Máriapócson

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Füst szivárgott egy lakatlan besenyődi ház ablakából vasárnap. Az ingatlan egyik szobájában ágy égett. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Közel tíz szabadtéri tűzhöz riasztották április 5-én megyénk tűzoltóit. Fehérgyarmaton, a Hajnal utca egyik kertjében égettek, ám a tűz átterjedt a szomszédos telkekre, a száraz vegetáció mintegy hétszáz négyzetméteren égett. A tüzet a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók fékezték meg gyorssugárral és kéziszerszámokkal.

Tyukodon, Szalmaváros külterületén öt hektáron a száraz vegetáció, Tiszarádon, a Széchenyi utca végén az avar égett nyolcszáz méter hosszan az árokparton. Nyírbélteken kétezer négyzetméteren lángolt a száraz fű. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A legnagyobb szabadtéri tűzeset Tyukodon volt, kora este mintegy tíz hektáron égett erdő aljnövényzete, bozótos. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók gyorssugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tűzifa égett egy Máriapócsi lakóház kertjében. A tűz átterjedt egy kerti WC-re és egy tyúkólra. A nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában