Lopás, ütés, rúgás

2020.04.22. 10:18

Bokorba dugta a lopott telefont, de arra nem számított, hogy megcsörgetik...

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja azt a férfit, aki a kocsmában előbb elvette a sértett telefonját, majd amikor ez kiderült ököllel többször megütötte, sőt a menekülő sértettet össze is rugdosta.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirat szerint a vádlott az elmúlt év nyarán, egyik délután egy szabolcsi település kocsmájában italozott, ahol letelepedett a szintén ott söröző sértett asztalához. Beszélgetés és közös alkoholfogyasztás közben a vádlott elvette a sértett telefonját az asztalról, és azt a nadrágja zsebébe rejtette. Ezután kiment a kocsmából és az egyik közeli bokorban helyezte el a telefont, majd mintha mi sem történt volna visszaült a sértett asztalához. Kis idő elteltével a sértett észlelte a telefon hiányát, és megkérte az egyik vendéget, hogy hívja fel a számát. A telefon csörgésére a sértett megtalálta a készüléket, majd felelősségre vonta a vádlottat a lopás miatt. A vádlott tagadta, hogy ő vette volna el a telefont, sőt dühbegurult, és ököllel többször megütötte a sértett fejét, majd a földre eső sértettet tovább rugdosta.

A bántalmazástól a sértett koponyája súlyosan megsérült, közvetett életveszélyes állapot alakult ki, melyből négy hét alatt gyógyult ki a sértett.

A vádlott tagadja a lopást, noha az italbolt kamerája mindent rögzített ezzel kapcsolatban. A bántalmazást is csak részben ismeri el a vádlott, de a sértett vallomása és az orvosszakértői vélemény meggyőző bizonyítéknak látszik ezzel szemben.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy az ügyészség ítélje börtönbüntetésre a vádlottat.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában