Valami nagyon ég

2020.04.18. 16:55

Videó: Durva füstfelhő Nyíregyháza felett – Mi gyulladhatott ki?

Itt mi ég ennyire? – tette fel a Nyíregyen Hallottam Facebook-csoportban a fotó feltöltője. Csakhamar kiderült, hogy egy nádastűzről lehet szó.

Fotó: B. Attila / Nyíregyen Hallottam

 

Ment a találgatás, hol, miféle tűzről lehet szó, míg végül az egyik kommentelő megírta, hogy a Szeder utca végén a nádas gyulladt ki, és egy közelebbi fotót is posztolt a lángokról.

Fotó: V. Tibor / Nyíregyen Hallottam

- Itt lakom az utcában, nagyon gyorsan alakult ki – írta.

Videó: Czinkóczki Gergő/levadaszva.hu

A katasztrófavédelem közleménye: Sok helyen vannak szabadtéri tüzek

Ismét sok helyen adnak munkát a tűzoltóknak a szabadtéri tűzesetek, főleg az ország keleti részén. Nyíregyháza határában például több hektáron nádas és az érintett terület egy részén összehordott hulladék ég, a helyi hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. Az ózdi hivatásos tűzoltókat az Uraj és Susa közötti területre riasztották, mert ott is kigyulladt egy nádas, míg a kiskőrösi és a kalocsai hivatásos, valamint a keceli önkormányzati tűzoltók Dunapataj, illetve Kiskőrös térségében dolgoznak, ott ugyanis több helyen is lángra kapott a bozótos. Budapest XVI. kerületében, az Újszász utcában mintegy másfél hektáron égett az aljnövényzet. A tüzet a fővárosi hivatásos tűzoltók fékezték meg, Balmazújváros közelében pedig a helyi önkormányzati tűzoltók fojtották el a lángokat, miután a 3323-as út mentén kigyulladt az avar és a gaz.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában