Súlyos sérülés

2020.04.03. 11:19

Lángcsóvával égette meg ismerősét a nyírtéti házibuliban

A 14 éves gyanúsított beismerő vallomást tett.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta annak a 14 éves fiúnak az ügyét, aki egy házibuli alkalmával, ittasan megperzselte egyik ismerőse ruházatát és fülét.

A fiatalkorú gyanúsított tavaly karácsony másnapján kora délután átment egyik ismerőse nyírtéti otthonába, ahol házibulit tartottak, és egész nap alkoholt fogyasztottak. Estére a fiú leittasodott, és heccből a lakásban talált dezodorral lefújta az egyik vendéget, majd öngyújtóval megpróbálta a kabátját meggyújtani. Ez a próbálkozása sikertelen volt, a férfin lévő kabát nem gyulladt meg.

Ekkor a kezében lévő dezodor és öngyújtó segítségével lángcsóvát képzett, és többször szándékosan a sértett felé irányította azt. A férfinek sikerült a gyanúsítottól elfordulni, így a lángcsóva a hátát, a tarkóját és a füleit érte. A rajta lévő ruházat megperzselődött, a fülein pedig II. fokú, súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A 14 éves gyanúsított beismerő vallomást tett, a cselekményt megbánta, és kérte közvetítői eljárás lefolytatását, amelyhez a sértett is hozzájárult, ezért az ügyészség az eljárást 6 hónapra felfüggesztette.

Amennyiben a közvetítő előtt a gyanúsított és a sértett a jóvátételként kért kártérítés összegében megállapodik, az eljárást az ügyészség megszünteti – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában