Sziréna

2020.04.01. 08:17

Tűz Barabáson, Vaján, Kocsordon, Kisvárdán, Mátészalkán, Záhonyban, Berkeszen, Nyíregyházán, Vásárosnaményban és Dögén

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2020. március 31-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Fotók: haromhatar.hu

Teljes terjedelmében égett egy lakóház mögé épített melléképület kedd reggel Barabáson, a Bem utcában. A tűz a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. A fehérgyarmati és a vásárosnaményi hivatásos, valamint a tarpai önkéntes tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, a lakóépületből egy gázpalackot is kihoztak. Az áramszolgáltató szakemberei az épületet leválasztották az elektromos hálózatról. Személyi sérülés nem történt, ám a lakóházban élőket rokonoknál szállásolták el.

Fotók: haromhatar.hu

Lerakódott korom izzott be egy vajai családi ház kéményében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást.

Kedden is több szabadtéri tűzesethez vonultak megyénk tűzoltói. Kocsordon mintegy száz méter hosszan égett a száraz fű a Nagymező utca végi árokparton. Kisvárdán a Bolgár utca közelében égett a száraz vegetáció, Mátészalkán nyárfaerdő aljnövényzete és levágott nyárfa, valamint gallycsomók égtek mintegy ezer négyzetméteres területen. Záhonyban, Berkeszen, Nyíregyházán, Vásárosnaményban és Döge külterületén is égett a száraz növényzet. A beavatkozók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában