katvéd

2020.04.17. 08:03

Tűz- hét embert mentettek ki egy üzemcsarnokból Nyíregyházán (videó)

Megyei katasztrófavédelmi összefoglaló.

Nádfalazatú melléképület égett a benne tárolt kerti bútorokkal és gépjármű-abroncsokkal, csütörtökön Székely településen. A demecseri önkéntes tűzoltók gyorssugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Gyártási melléktermék, gumiőrlemény égett Nyíregyházán, az egyik Derkovits utcai gyár telephelyén. A lángok egy beton szerkezetű raktárépületben, egy raklapon csaptak fel. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a raklapot kivitték az épületből, majd két habosított vízsugárral eloltották a tüzet. A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület füsttel telítődött, az egység az átszellőztetést túlnyomásos ventilátor segítségével végezte el. A csarnokból hét fő került kimenekítésre, személyi sérülés nem történt, a termelés a beavatkozás után tovább folytatódott.

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű garázs Eperjeskén. A tűz oltását az ott lakók a záhonyi tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték. A hivatásos beavatkozók az épületből egy PB palackot is kihoztak. A garázsban kéziszerszámokat és satupadot tároltak, de az épület mellett lévő kistraktor is teljesen kiégett. A záhonyi hivatásos egység gyorssugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat.

Több szabadtéri tűzeset történt csütörtökön megyénkben. Nyírbátor, Szegfű utcán háztartási hulladék és bozótos égett egy üres telken, Ajak és Kisvárda között, a 4145-ös számú főút mellett nyolcszáz négyzetméteren a száraz vegetáció égett. Tunyogmatolcs és Fehérgyarmat között, a 491-es főútnál szintén a száraz fű kapott lángra, Ibrányban, a Deák Ferenc utcai kertek végén a csatornapart égett. Ópályiba is riasztották a tűzoltókat, a Széchenyi István utcában ezerkétszáz négyzetméteres területen lángolt a száraz fű és nádas. A beavatkozók gyorssugarakkal, puttonyfecskendőkkel, kéziszerszámokkal oltották el a szabadtéri tüzeket.

Egy fémvázas ponyvát fújt a szél egy használaton kívüli villanyoszlopra Nyíregyházán, a Muskotály utcában. A ponyva felakadt és veszélyeztette a közlekedést. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói többek között létraszerrel vonultak a helyszínre, a veszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Videó: levadaszva.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában