Sziréna

2020.05.26. 15:47

Az út szélén hagyott sértett a kórházban belehalt sérüléseibe

Ittasan, jogosítvány és világítás nélkül ütötte el a kerékpárost Nyíregyházán, a bíróság letartóztatta a sofőrt.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 26-án a halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte B.S. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi 2020. május 24-én hajnalban ittasan, jogosítvány és világítás nélkül közlekedett autójával Nyíregyházán, a Korányi Frigyes utca melletti szervizúton, mely során elütötte az úttest közepén, kerékpárral közlekedő sértettet.

A gyanúsított az ütközés után nem állt meg, elhagyta a helyszínt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérült férfinak vagy értesítette volna a mentőket. A sértett a baleset következtében életveszélyes állapotba került, majd kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A fentiek alapján a fiatal férfit akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság. Erre tekintettel a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés érdekében, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése érdekében jelentett be fellebbezést – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában