bűnügy

2020.05.17. 12:04

Fotók: felgyújtotta a vonat fülkéjét a hajdúhadházi fiatal – komoly vádakkal néz szembe

Nyíregyházáról tartott haza a fiatal, aki elmondta, nem gondolta hogy az egész kocsi kigyulladhat.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2020. április 17-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a Nyíregyházról, Bocskaikert vasúti állomásra megérkezett személyvonat egyik fülkéjében tűz ütött ki. A tüzet a katasztrófavédelem helyszínre érkező munkatársai eloltották, személyi sérülés nem történt.

A beszerzett adatok és a helyszíni szemle megállapításai arra utaltak, hogy a tüzet valaki szándékosan okozta.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói az ügy felderítése során azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 18 éves helyi fiút.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a fiatalt, aki beismerte és megbánta tettét. Elmondta, hogy Nyíregyházán volt vásárolni, onnan vonattal utazott Hajdúhadházra.

Fotó: police.hu

Leszállás előtt néhány perccel a mosdóból az utasfülkébe vitte a WC papírt, amit meggyújtott, azonban nem gondolta, hogy az egész fülke kiéghet.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rongálás, valamint vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 18 éves fiúval szemben.

Fotó: police.hu

A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában