bűnügy

2020.05.08. 14:29

Letartóztatta a bíróság a baktai dílert

Ebben a hónapban amúgy is börtönbe vonult volna a férfi.

Amint arról beszámoltunk, Baktalórántházán ütöttek rajta egy helyi férfin, aki a gyanú szerint otthon árult különböző kábítószereket.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 8-án a kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt indult eljárásban 2020. június 8-ig elrendelte B.T.M. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi baktalórántházai lakásában pszichoaktív anyagot árul ismerősi körében. Emiatt 2020. május 6-án házkutatást tartott nála a rendőrség, mely során a férfitól kábító hatású kristályos anyagot, a kicsomagoláshoz használt mérleget, alufóliákat és többszázezer forint készpénzt foglaltak le.

A folyamatban lévő nyomozás kezdeti szakaszára tekintettel, a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a

tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást.

Emellett a férfit ebben az évben hasonló bűncselekmény miatt jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék, melynek letöltését május 20-án kell megkezdenie.

Mindezek alapján fennáll annak is a veszélye, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy újabb bűncselekményt követne el.

A végzést az ügyész, vádlott és védője is tudomásul vette, így az végleges – közölte az ügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában