bűnügy

2020.05.18. 15:55

Székelyi rablás – törött bordák, életveszélyes sérülések, letartóztatások

Az Ügyészség kezdeményezte a négy gyanúsított letartóztatását.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, súlyos bűncselekmény gyanúsítottjait fogták el a hétvégén a rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség 4 őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására tett indítványt a bíróságnak. A nyomozási bíró erről május 19.

napján 9 óra 30 perckor fog dönteni ülés keretében.

Az ülést a bíróság Covid-19 miatti veszélyhelyzetre tekintettel távmeghallgatással tartja, azaz a bíró és az ügyész a bíróság épületében, a gyanúsítottak és a védők a rendőrség épületében fognak tartózkodni, köztük internetes lesz a videokapcsolat.

A megalapozott gyanú szerint a román állampolgárságú sértett az interneten keresztül megismerkedett az egyik magyar női gyanúsítottal, akitől erotikus

tartalmú felvételeket is szerzett.

A sértett élettársa felvette a kapcsolatot a magyar nővel, közölte vele, hogy a sértett csak kihasználja a jó anyagi helyzetét. A sértett eközben megfenyegette a magyar nőt, hogy amennyiben szakít vele, a felvételeket nyilvánosságra fogja hozni.

A magyar nő szeretett volna szabadulni a kapcsolatból, de tartott a fenyegetés beváltásától, ezért megbeszélte a sértett élettársával, hogy az törölni fogja a kompromittáló felvételeket. Ez azonban nem járt sikerrel, így a magyar nő magyarországi találkozót beszélt meg a román sértettel, amire 2020. május 16-án került sor.

A magyar nő két fiát is beavatta a tervébe, akik gépkocsival követték az édesanyjukat a találkozóra.

Székely községnél megállt a két autó, a magyar nő fiai a román sértettet kirántották a gépkocsiból és jól megverték. Elvették a sértett telefonját és pendrive-ját, sőt a pénzét is, ami a sértett élettársához került. Ezután a sértettet összekötözték és a 4. számú főút mellett kitették, magára hagyták. A sértettet az arra közlekedők találták meg és értesítették a mentőket, valamint a rendőrséget.

A sértett a bántalmazástól életveszélyes állapotba került, eltört több bordája, és légmell alakult ki nála.

A magyar nőt és két fiát, valamint a sértett élettársát a rendőrség csoportosan elkövetett rablás bűntettével, míg a magyar nőt és fiait ezen felül életveszélyt okozó testi sértés bűntettével is gyanúsítja. Az ügyészség szerint azért szükséges az egyébként büntetlen előéletű gyanúsítottak letartóztatása egy hónapra, mert fennáll az összebeszélés veszélye, és esetleg megfélemlítenék, befolyásolnák a tanúkat – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában