cserbenhagyás

2020.05.25. 12:00

Újra kellett éleszteni a kerékpárost a Korányin – elfogták az ittas cserbenhagyót

Egy kerékpárral közlekedő férfit ütöttek el Nyíregyházán és hagytak magára a gyanúsítottak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást két 19 éves nyíregyházi lakos ellen.

Az eljárás adatai szerint a férfiak 2020. május 24-én 1 óra 30 perc körül személygépkocsival közlekedtek Nyíregyháza, Garibaldi út felől a Korányi Frigyes út melletti szervizúton, amikor a gépkocsi elejével nekiütköztek egy előttük haladó kerékpárosnak.

Fotó: police.hu

Az ütközés következtében a biciklivel közlekedő 40 éves nyíregyházi férfi a jármű gépháztetejére csapódott, majd az útpadkára zuhant.

A balesetet követően a gyanúsítottak megállás és a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről, majd a gépkocsit az Ungvár sétány 1. szám előtt hátrahagyták.

A közlekedési balesetben megsérült kerékpárost a helyszínre kiérkező mentőszolgálat munkatársai újraélesztették, majd életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

A rendőrök a bejelentést követő széleskörű adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították és a hátrahagyott gépjármű közelében elfogták a feltételezett elkövetőket.

Az intézkedés alatt megállapították, hogy a járművet vezető férfi vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, és a gépkocsira kötelező felelősségbiztosítás sem volt kötve.

Mivel a helyszínen felmerült a gyanú, hogy a 19 éves férfi a járművet ittasan vezette, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították.

A járművet vezető férfit a rendőrkapitányságon segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és bűnügyi őrizetbe vették.

Fotó: police.hu

A rendőrség előterjesztést tett a 19 éves férfi letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

A gépkocsi utasával szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást – olvasható a rendőrség honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában