bűnügy

2020.06.12. 11:21

Bevodkázva kiegyenesítette a körforgalmat, az ügyészség vádat emelt

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki idén februárban ittasan vezette kisteherautóját, majd a 403-as és 41-es út kereszteződésében kialakított körforgalomban felborult, és összeütközött egy vétlen autóssal.

Fotó: shutterstock

A 23 éves sényői férfi február 7-én délután vodkát fogyasztott, majd este 8 óra körül otthonából gépjárművel elindult a Nyíregyházán tartózkodó élettársához.

Amikor a 403-as út és a 41-es számú főútnál kialakított körforgalomhoz ért, figyelmen kívül hagyta az út vonalvezetését, és egyenesen behajtott a körforgalomba.

A kistehergépkocsiját körforgalom közepén kialakított bokros terület szegélye megdobta, és a jármű a tetejére borulva tovább csúszott. Ekkor ütközött neki a vele azonos irányba szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

A balesetben csak a vétkes sofőr sérült meg, de szerencsére csak könnyebben, azonban a járművekben jelentős anyagi kár keletkezett.

A baleset helyszínére érkező rendőrjárőrök a vádlott ittasságát észlelték, illetve sérülései ellátása miatt kórházba szállíttatták.

A vérvérvételi eredményekből a szakértő visszaszámlálással megállapította, hogy a sofőr még órákkal később az utolsó alkohol fogyasztása után is – közepes fokú ittas állapotban volt – amikor a kormány mögé ült.

Az égetett szeszes ital a szervezetből csak lassan ürül ki, ezért még órákkal később is ittas állapotot eredményez.

Az ügyészség a beismerő sofőrrel szemben, tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában