Megsérült a vétlen sofőr

2020.06.08. 16:57

Ittasan driftelt Mátészalkán, nekiütközött egy vétlen autósnak, majd megállás nélkül elhajtott

Ittasan balesetet okozott autójával, majd elhajtott a helyszínről a férfi.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Mátészalkai Járásbíróság a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt jogerősen 480.000 forint pénzbüntetést és 2 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabott ki L.D. vádlottal szemben.

A végzésben megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. július 4-én este Mátészalka belterületén ittasan autózott és közben az úton csúsztatta, sodortatta a kocsiját (driftelt). Ezt észlelte egy járőr és igazoltatni akarta a fiatal férfit, aki a rendőr jelzésére nem állt meg, továbbhajtott.

A járőr megkülönböztető jelzést használva követte a vádlottat, aki a „menekülés” közben figyelmen kívül hagyva az „Elsőbbségadás kötelező” táblát behajtott egy útkereszteződésbe és nekiütközött egy ott haladó személygépkocsinak, majd megállás nélkül elhajtott.

L.D. autójának kerekei kitörtek, így kénytelen volt megállni. Ekkor a rendőrjárőr igazoltatta, s a jogosítványát a helyszínen elvette.

Az ütközésben érintett másik gépjármű sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott a cselekmény elkövetését részben elismerte, nem tagadta azt, hogy ittasan ült volán mögé. Az ügy megítéléséhez szükséges iratok a bíróság rendelkezésére álltak. Erre tekintettel a bíróság tárgyalás megtartása nélkül hozott büntetővégzést, amit kézbesített az ügyész, vádlott és védője részére.

Mivel a rendelkezésre álló határidő alatt a felek nem kérték tárgyalás tartását, a bíróság döntése 2020. június 03-án jogerőre emelkedett.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában