több száz járművet ellenőriztek

2020.06.09. 13:14

Rendőrök előtt egykerekezett, száguldozott a motoros Nyíregyházán – jogsija sem volt

A veszélyes mutatványnak pénzbírság és eltiltás lett az eredménye.

Forrás: Illusztráció

Fotó: shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai vonták ellenőrzés alá a szabálytalankodó motorkerékpárost 2020. június 6-án.

A 25 éves fiatalember egy fényjelzőkészülékkel biztosított kereszteződéshez ért, ahol szabálytalan sávváltások és az irányjelzés elmulasztása mellett előresorolt, majd a szabad jelzés után elindult a motorkerékpárjával és egy keréken, jóval a megengedett sebességhatár fölött közlekedett.

A rendőrök intézkedés alá vonták, és a sebességtúllépés miatt harmincezer forint összegű közigazgatási bírságot szabtak ki a járművezetőnek.

Az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a járművezető a motorkerékpár vezetésére feljogosító vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

A járőrök előállították a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra, ahol a Szabálysértési Hatóság gyorsított eljárásban százötvenezer forint pénzbírságot szabott ki, valamint a motorkerékpár vezetésétől egy év időtartamra eltiltotta.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az elmúlt hétvégén is több száz járművet ellenőriztek és intézkedtek a járművezetőkkel szemben különböző szabályszegések miatt.

A rendőrség célja a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzése, valamint a szabályszegők kiszűrése a közúti forgalomból – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában