Lezárt ügy

2020.06.24. 08:40

Sörétes vadászfegyverrel lőtt rájuk Kemecsén

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte a büntetőeljárást.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást H. Pál 38 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. december 10-én 19 óra körül szülei Kemecse külterületén lévő házánál tartózkodott. Egy korábbi anyagi vita miatt az udvarra érkezett egy 45 éves taktakenézi és egy 40 éves tiszavasvári férfi, akikre a gyanúsított fegyvert fogott, és felszólította őket arra, hogy hagyják el a területet. A férfiak ennek nem tettek eleget, ezért a gyanúsított a nála lévő és engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverével lövéseket adott le az irányukba. A lövések következtében a 45 éves és a 40 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedtek. A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a helyszínen elfogták, és előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. Az ingatlan udvarán az elkövetéshez használt fegyvert megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában