Kisvárda

2020.06.22. 16:46

Súlyosbították a Kisvárdai Járásbíróságon fenyegetőző férfi büntetését

A férfi, mint vádlott, ittasan jelent meg a Kisvárdai Járásbíróságon, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatti tárgyaláson.

Forrás: Shutterstock

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 10 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a Sz.R. vádlottal szemben zaklatás vétsége miatt elsőfokon kiszabott büntetést. A törvényszék döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye, az jogerőre emelkedett.

A férfi 2020. február 19-én, mint vádlott, ittasan jelent meg a Kisvárdai Járásbíróságon, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatti tárgyaláson. A tárgyalás kezdetén a vádlott életveszélyesen megfenyegette a jelenlévő sértettet, aki emiatt, – tartva a férfitól – elhagyta a tárgyalótermet.

A sértett magánindítványt terjesztett elő és kérte a vádlott felelősségre vonását. A férfi korábban többször volt büntetve, legutóbb a Kisvárdai Járásbíróság 2019. november 21-én, mint különös visszaesőt, súlyos testi sértés bűntette miatt elzárásra ítélte.

A Kisvárdai Járásbíróság 2020. március 4-én – elsőfokon – 10 hónap – 2 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a vádlottat. Az döntéssel szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A törvényszék zárt tanácsülésen hozta meg döntését, amit elektronikus és postai úton kézbesített az érintetteknek – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában