bűnügy

2020.06.15. 09:35

Vádat emeltek a kábítószerrel kereskedő család ellen

Hónapokig árulta a drogot egy nyíregyházi család három tagja, akik közül a szülőket autós üldözés után fogták el a rendőrök, amint éppen egy újabb szállítmányt hoztak Budapestről.

Forrás: Ügyészség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt egy nő és a férje, illetve a fiúk ellen, akik a vádirat szerint 2018 novemberétől Nyíregyházán különböző kábítószereket – marihuánát, amfetamint és extasyt – árultak.

A vásárlók a kábítószer grammjáért, illetve egy tablettáért 3.000,- forintot fizettek.

Előfordult olyan is, hogy a fogyasztóknak házhoz vitték a családtagok a megrendelt kábítószert.

A család Budapestről, ismeretlen személytől szerezte be a kábítószert. Ez vezetett a lebukásukhoz is, ugyanis a nő és a férje 2019. április 5-én jelentős mennyiségű kábítószert vásárolt a fővárosban, amit gépkocsival szállítottak Nyíregyházára.

A rendőrök már várták őket az M3-as autópálya lehajtójánál, azonban a gépkocsit vezető nő Nyíregyháza helyett Debrecen irányába fordult, és a 4-es számú főúton menekülésbe kezdett.

Fotó: Ügyészség

A rendőrök két szolgálati járművel üldözték a házaspárt, akiket végül sikerült Újfehértó közelében leszorítani az útról és megállásra kényszeríteni.

A gépkocsiban ülő férfi mindeközben folyamatosan dobálta ki a lehúzott ablakon a kábítószert, amit a rendőrök csak részben tudtak összegyűjteni, mert a fehér port a szél elfújta.

A gépkocsiban még így is maradt olyan sok kábítószer, hogy az a törvény értelmében jelentős mennyiségűnek minősül.

Az ügyészség a kábítószer-kereskedelem miatt már korábban büntetett vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Fotó: Ügyészség

A férj jelenleg is ugyanilyen bűncselekmény miatt tölti büntetését, míg a nő és fia letartóztatásban várja az eljárás folytatását.

Az ilyen bűncselekményért a törvény szerint öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában