prevenció

2020.07.06. 08:31

Fókuszban a prevenció Császárszálláson

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a nyári szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Közlekedésrendészeti Osztály beosztottjaival a Felső-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság Császárszállási Őrtelepén táborozó gyerekeket látogatták meg 2020. július 2-án.

A bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szakemberek a nyári szünidő alatt előforduló veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét.

Az interaktív beszélgetések során a biztonságos fürdőzés és kerékpározás jutott főszerephez, de szó volt a 112-es központi segélyhívószám fontosságáról, és annak megfelelő használatáról.

A kisebbek bűnmegelőzési, a nagyobbak drogprevencióval kapcsolatos totót tölthettek ki, és kipróbálhatták a kerékpáros tudásukat is a Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai által felállított közlekedési pályán.

Fontos tudnivalók:

 • Gyengén úszók csak sekély vízben, felügyelet mellett fürödjenek!
 • Felhevült testtel soha ne menjenek be a vízbe!
 • Aki nem tud úszni, az még felfújható fürdőeszközökkel (gumicsónak, gumimatrac) se merészkedjen be a mély vízbe!
 • Kellő megfontoltsággal, körültekintéssel válasszák ki a fürdésre alkalmas helyet, ismerjék meg annak sajátosságait, mederviszonyait, az esetleges segélykérés lehetőségeit!
 • Ne fürödjenek közvetlenül étkezés után, teli gyomorral!
 • Táborozás alatt, vagy egyéb közösségi rendezvényen fokozott figyelemmel legyenek saját és mások testi épségére, egymás segítésére!
 • A kerékpáros közlekedés szabályait betartva, mindig a megfelelő műszaki állapotú és felszereltségű járművel közlekedjenek!
 •  

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában