csalás

2020.07.30. 12:59

Hamis beutalók, csaló hirdetések – visszaélnek a kórház nevével

Többféle trükkel is próbálkoznak a csalók, a rendőrség nyomoz, a kórház a lakosság segítségét kéri.

A közelmúltban ismeretlenek több esetben is visszaéltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházának nevével.

Hamis „beutalóval” hirdetnek ingyenes koronavírus-tesztet a Jósa András Oktatókórház nevében.

A hamis iratot – amelyben a címzetteket ingyenes tesztelésre hívják a kórházba, az ott szereplő időpontokra – szórólaphoz hasonlatosan postaládába helyezik, és így próbálják megtéveszteni a lakosságot.

 

Ne dőljön be, hamis...
Fotó: JAOK

A „Koronavírus tesztes beutaló” elnevezésű szórólap-szerű iratot nem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház terjeszti, így ismeretlenek visszaélnek a kórház nevével, és sértik a kórházi beutalókkal szembeni közbizalmat – olvasható a Jósa András Oktatókórház közleményében.

Kamuhirdetés

Csalók egy csoportja a Jósa András Oktatókórház nevében, a koronavírus elleni védekezésben segítő immunerősítő szerekről szóló ajánlattal környékezi meg Demecser 50 év feletti lakosait.

Az intézmény közölte, hogy a Jósa András Oktatókórház nem indított semmiféle hasonló kezdeményezést, így ebben az esetben is visszaélnek az intézmény nevével.

A kórház azt kéri, ha hamis beutalót kapnak, vagy azzal találkoznak, illetve ha Önöket is megkeresik az immunerősítő szerekre vonatkozó ajánlattal, jelezzék a hatóságoknak a visszaélést, hogy megtehessék a szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában