lopás és rongálás

2020.07.14. 16:46

Letartóztatta a bíróság a gyújtogató fiatalokat

Mindkét férfi került már összetűzésbe a törvénnyel.

Fotó: shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 14-én a lopás és rongálás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 14. napjáig elrendelte a fiatalkorú B.R. és H.A. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint, a két férfi 2020. július 12-én hajnalban betört a mátyusi Polgármesteri Hivatalba és onnan 2 db számítógépet, egyéb számítástechnikai eszközöket – pendrive-okat, igazolvány olvasókat –, és szeszesitalokat hozott el.

Az ellopott tárgyakat a gyanúsítottak egy helyi ingatlanban elrejtették, majd visszamentek a helyszínre és tüzet gyújtott a polgármesteri hivatal irodájában. Ezután a két férfi betört a helyi könyvtárba is, ahonnan szintén számítástechnikai eszközöket tulajdonítottak el, majd ott is tüzet gyújtottak és távoztak.

A gyanúsítottak a lopással legalább 200.000 forint, a rongálása 1.000.000 forint kárt okoztak.

Mindkét férfi került már összetűzésbe a törvénnyel. A fiatalkorú B.R. gyanúsított próbára bocsátás hatálya alatt követte el a fenti cselekményt, míg H.A. gyanúsítottal szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű cselekmények miatt. Ezekre figyelemmel, a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak újabb bűncselekményt követnének el, vagy megkísérelnék megnehezíteni a bizonyítást, így elrendelte letartóztatásukat.

Rendelkezett a bíróság arról is, hogy B.R. gyanúsított fiatal korára tekintettel – 18. év alatti –, letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani, míg társa börtönbe került.

A végzés nem végleges, az ügyben a végleges döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában