bűnügy

2020.07.29. 07:24

Majdnem egy ember halálával végződött a kocsmai verekedés – mindent felvett a kamera Biriben

A söröző biztonsági kamerája az egész verekedést rögzítette. A felvételt a sértett és a vádlott is megnézte.

Forrás: shutterstock

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy kocsmai verekedés egyik résztvevője ellen. A vádirat lényege szerint 2019. március közepén az egyik biri söröző teraszán szóváltás alakult ki két férfi között, melynek okát utólag már nehéz volt feltárni – mondta az üggyel kapcsolatban dr. Szilágyi László .

Agyvizenyő alakult ki

A vádlott a sértettet lerántotta a földre, melynek során a sértett a fejét egy szék fémlábaiba erősen beütötte. Ezt követően még néhányszor ököllel meg is ütötte a sértett fejét.

A bántalmazás ezzel véget ért, a sértett hazament, azonban fájlalta a fejét, ezért másnap reggel mentővel a nyíregyházi kórházba szállították, ahonnan saját felelősségre távozott. Néhány nap elteltével még mindig fájt a feje, ezért ismét megjelent a kórházban.

Megállapították, hogy olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy agyvizenyő alakult ki, amely életveszélyes állapotnak minősül.

A kocsmai verekedéseknél mindig nehéz tisztázni, hogy ki ütött először, ki az, aki csak visszaütött, hány ütés, rúgás stb. történt a verekedésben részt vevő felek részéről. Fontos kérdés az is az ilyen ügyekben, hogy ki volt a kezdeményező, illetve ki az, aki csak védekezett a támadóval szemben.

Ebben az ügyben ez nem okozott komolyabb nehézséget, mert a söröző biztonsági kamerája az egész cselekményt rögzítette, így amikor a képsorokat a vádlottnak és a sértettnek levetítették a rendőrök, akkor a vallomásaik már teljesen egybehangzóak voltak az általuk látottakkal – ismertette a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Ha beismerő vallomást tesz

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2–8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a törvény szerint.

– A vádiratban az ügyészség – amennyiben a vádlott beismerő vallomást tenne, és nem kérné a tárgyalás megtartását – 2 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy annak végrehajtását a törvény szerinti leghosszabb időre, azaz 5 évre függessze fel a bíróság. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – tette hozzá dr. Szilágyi László.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában