katvéd

2020.07.01. 10:00

Még tegnap is adott munkát a vihar

Katasztrófavédelmi hírek.

Forrás: BM-OKF

Még tegnap reggel, délelőtt is adott feladatot a hétfő esti, nagymennyiségű esővel érkezett vihar a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltóknak.

Zömében kidőlt fák, sérült tetőszerkezetek és légvezetékek, valamint csapadékvízzel elárasztott kertek, pincék miatt riasztották az egységeket.

Elsősorban Nyíregyházáról és környékéről, de többek között Fehérgyarmatról, Nyírbéltekről, Mátészalkáról is érkezett segélyhívás. A beavatkozók több helyen szivattyúztak, a sérült fákat, ágakat pedig motoros láncfűrészekkel távolították el.

Veszélyesen megdőlt egy vályog falazatú lakóház tűzfala Nyírbátorban, a Damjanich utcában; a szomszédban lakókra is veszélyt jelentett.

A nyírbátori hivatásos tűzoltók a megdőlt tűzfalat lebontották. Az ingatlanban egy ember él, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület lakható maradt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában