Gyermekbántalmazás

2020.07.17. 13:56

Megrugdosta 2 éves gyermekét a tiszavasvári apa, mert nem hagyta abba a sírást

Gyermeke bántalmazása miatt tartóztatta le az apát a bíróság.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a mai határozatával 2020. augusztus 17. napjáig elrendelte annak az apának a letartóztatását, akivel szemben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint, a férfi 2020. július 10-én napközben tiszavasvári otthonában tartózkodott ittas állapotban, miközben 2 éves gyermeke az udvaron játszott. Mikor a kisfiú sírni kezdett, az apja rászólt, de mivel nem hagyta abba a sírást, a gyanúsított egy alkalommal, kisebb erővel megrúgta a gyermeket.

A gyermek ez után is tovább sírt, így a férfi nagyobb erővel ismételten mellkason rúgta, amitől a kisfiú elesett.

A gyermek a bántalmazástól 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szerzett, de csak a véletlenen múlott, hogy nem következett be súlyosabb sérülés.

A nyomozás folyamatban van. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, vagy más módon a bizonyítás további menetét megnehezítené, vagy gyermekei sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene, míg a távollévő védőjének 3 napja van arra, hogy nyilatkozzon a jogorvoslattal kapcsolatban. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg.

- dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában