katvéd

2020.07.09. 08:12

Tűz Napkoron – lakhatatlanná vált egy családi ház

Katasztrófavédelmi összefoglaló megyénkből.

Fenyőfák dőltek meg szerdán a nyírpazonyi Árpád utcában, egy idősek otthonának udvarán, feltehetően az elmúlt napok viharos időjárása miatt. A mintegy húsz méter magas fenyőkről több ág is lehasadt, azok veszélyt jelentettek a létesítményre és az ott élőkre. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen, létrás jármű és motoros láncfűrész segítségével.

Húsz méter magas gesztenyefa ágai hasadtak le a kérsemjéni temetőben szerdán. Az ágak veszélyeztették a sírokat és a járókelőket. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók magasból mentőt kértek az esethez. A létrás járművel kiérkező kisvárdai hivatásos egység megállapította, hogy nem megoldható a lehasadt ágak eltávolítása létraszerrel, így a fehérgyarmati tűzoltók rögzítették a lehasadt ágakat, a fa alpin technikával történő eltávolításáig.

Lakóház cserépfedését bontotta meg a szél Csengerben, a Honvéd utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kihúzós létra segítségével a sérült cserepeket helyreállította.

Teljes terjedelmében égett egy napkori családi ház éjszaka. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók két gyorssugárral, dugólétrával és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A Nyárfa utcai ingatlanból egy PB gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. A lakóházban nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, ám az ingatlan lakhatatlanná vált, ezért az ott lakó egy fő rokonoknál helyezkedett el – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában