Csempészcigi

2020.07.16. 08:37

Videó: Sárkánnyal repült az ukrán cigi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a keleti határszakasz egyik legmeghatározóbb csempészbandáját vonták ki a forgalomból. A csempészéshez még sárkányrepülőt is bevetettek. A hat főből álló társaság irányítói letartóztatásban vannak.

Forrás: NAV

A gyanú szerint a bűnbanda az elmúlt évben 26 ezer doboz adózatlan cigarettát hozott át illegálisan az ukrán–magyar zöldhatáron. A módszerük javarészt az volt, hogy az éjszakai órákban egy egyszemélyes motoros sárkányrepülő Ukrajnából, Magyarország légterét megsértve repült be a határmenti községbe, ahol ejtőernyővel juttatták célba az árut.

A házkutatásokon a NAV nyomozóinak és pénzügyőreinek Hetti és Ella szolgálati kutyák is segítettek. A csempészbanda ingatlanjaiban talált kábítószergyanús anyagot, egy engedély nélkül tartható önvédelemi gáz-riasztó fegyvert, valamint professzionális hőkamerát, éjjellátót, és térfigyelő kamerákat a pénzügyi nyomozók bizonyítékként lefoglalták.

Az ügyben hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszövetségben, jelentős vagyoni hátrányt okozva elkövetett költségvetési csalás miatt. A bűnbanda vezetői jelenleg is letartóztatásban vannak. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak. A várható jövedéki bírság meghaladja az 50 millió forintot.

- NAV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában