Az elmúlt 24 órában történt

2020.08.01. 10:04

A tudta nélkül vitte el az autót

Rendőrségi összefoglaló.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2020. július 31-én egy 53 éves cseh állampolgár. A rendőrök a férfi ellenőrzése alatt megállapították, hogy ellene a cseh hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben európai elfogatóparancsot adtak ki. A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai a körözött férfit őrizetbe vették, és értesítették az elfogatóparancsot kibocsátó külföldi hatóságot.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrsének munkatársai Gégényben vontak ellenőrzés alá egy személygépkocsival közlekedő 19 éves demecseri lakost 2020. július 31-én. A rendőrök az intézkedés alatt megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a Nyíregyházi Rendőrkapitányág Szabálysértési Hatósága a járművezetéstől jogerősen eltiltotta. A rendőrök a gépkocsivezetőt előállították, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették. Az intézkedés alatt a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi az egyik hozzátartozójának tulajdonában lévő gépkocsival követte el a szabályszegést, amit annak tudta és beleegyezése nélkül vitt el. Emiatt vele szemben jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt külön büntetőeljárás indult.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában