Migráció

2020.08.30. 08:53

Határsértőket fogtak el Tiszakerecseny és Mátyus között

Két ukrán férfi ellen embercsempészés miatt indul büntetőeljárás.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztály munkatársai 2020. augusztus 30-án 6 óra 35 perckor Tiszakerecseny és Mátyus között elfogtak kilenc afgán és három Srí Lanka-i határsértőt, akik jogszerű Magyarországon tartózkodásukat nem tudták igazolni, továbbá elfogtak két ukrán állampolgárságú férfit, akiket embercsempészés gyanújával hallgatnak ki.

A rendőrök a határsértőket és a két ukrán férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában