Sziréna

2020.08.16. 09:18

Ittasan csúszott árokba teherautójával Kisvárda és Pap között

A kisvárdai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást E. G. B. 52 éves budapesti lakos ellen.

A férfi 2020. június 23-án tehergépkocsival közlekedett Kisvárda és Pap települések közötti útszakaszon amikor haladása során az úttest szélére lehúzódott, majd az árokba csúszott. A rendőrök a járművezetőt intézkedés alá vonták, vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították.

A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. július 29-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kisvárdai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik