Migráció

2020.08.30. 17:48

Őrizetben a Tiszakerecseny és Mátyus között elfogott embercsempészek

A szabolcsi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették az ukrán férfiakat.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztály munkatársai 2020. augusztus 30-án 6 óra 35 perckor Tiszakerecseny és Mátyus között elfogtak tizenkét illegális migránst.

A kilenc afgán állampolgárságú külföldi, köztük hat felnőtt és három gyermekkorú, valamint a három Srí Lanka-i férfi jogszerű Magyarországon tartózkodásukat nem tudták igazolni. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult a határrendészeti kirendeltségen.

A rendőrök határsértőkkel együtt elfogtak és előállítottak két ukrán állampolgárságú férfit. A nyomozás adatai szerint a két férfi anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak a migránsoknak az országhatár illegális átlépéséhez.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztály munkatársai a két 28 éves ukrán férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Fotók: police.hu

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – zárul a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában