Gávavencsellő

2020.08.12. 14:38

Öt éven át lopták a gázt

Az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a házaspár mindkét tagjával szemben.

Fotó: Főügyészség

Lopás bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a gávavencsellői házaspárt, akik a családi házukban öt éven át méretlenül használták a földgázt. A vádirat szerint a házaspár 2013-ban a hivatalos gázórát megkerülve rácsatlakozott egy műanyag cső segítségével a gázvezetékre, majd a földben elrejtve a vezetéket, azt a családi ház pincéjébe vitték. Itt pedig elhelyeztek egy olyan berendezést, aminek segítségével földgázzal lehetett megtankolni gépjárműveket. A vezeték további elágazása egy 24 kw-os kazánt működtetett, illetve a család a lopott gázzal üzemeltette a konyhai főzőlapot is.

A lebukáshoz az vezetett, hogy a gázszolgáltató 2018 szeptemberében ellenőrzést tartott, melynek során felfedezték az illegális gázvételezést, és azt azonnal meg is szüntették. Az öt év alatt eltulajdonított több mint 16000 m3 gáz értéke közel 1.800.000,- forint, azaz ennyi kár érte a gázszolgáltatót.

A nyomozás során szakértőt is kirendeltek, aki megállapította, hogy életveszélyes volt a gázvezeték fenti módon való átalakítása, így ezzel összefüggésben a rendőrség még tovább folytatja az eljárást.

Az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a házaspár mindkét tagjával szemben, és azt indítványozta a vádiratban, hogy pénzbüntetést szabjon ki a bíróság, és egyúttal kötelezze a vádlottakat a kár megtérítésére is.

Az ügyben döntést a Nyíregyházi Járásbíróság fog hozni.

A mellékelt fotókon a házilag barkácsolt gázvezetékek láthatók.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Borítókép: A fotókon a házilag barkácsolt gázvezetékek láthatók | Fotó: Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában