határ

2020.08.12. 09:43

Százával torlódnak a kisbuszok a határátkelők ukrán oldalán

Záhonyban és Beregsuránynál is komoly torlódás alakult ki ukrán oldalon, a tranzitforgalom ellenőrzése és a koronavírus elleni védekezés szabályainak betartatása miatt.

Forrás: dpsu.gov.ua

A hosszabb várakozási idő azért alakult ki, mert a magyar hatóságok szigorúbban ellenőrzik az utasok okmányait, illetve igyekeznek meggyőződni az utasok által közölt úticélok valódiságáról, megbizonyosodni arról, valóban tranzit célú az utazás.

Az ukrán hatóság közleménye kiemeli, jelenleg két határátkelő – a záhonyi és a beregsurányi – van kijelölve a tranzitforgalom lebonyolítására és azt ajánlják, az Ukrajna felől Magyarországra utazók inkább a barabási, lónyai vagy tiszabecsi átkelőt válasszák.

Az ukrán határőrség közlése szerint jelenleg mintegy 150 kisbusz várakozik Beregsurány ukrán oldalán, illetve további 100 a Záhony – Csap átkelőnél.

Az ukrán és magyar hatóságok együttműködve igyekeznek gyorsítani az átléptetést, ukrán oldalon megnövelt létszámú rendőr teljesít szolgálatot, hogy minél zavartalanabb legyen a közlekedés.

Az illetékesek felhívják a határra készülők figyelmét, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak, a helyzethez igazodva tervezzék az utazást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában