Ifjúság védelmi ellenőrzés

2020.09.25. 11:56

A csellengő diákokat ellenőrizték Nyíregyháza belvárosában

A program célja a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. szeptember 24-én közösen ellenőrizték Nyíregyháza belvárosában, az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A rendőrség munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden diák igazoltan maradt távol az iskolai foglalkozásokról.

A rendőrség az előző évekhez hasonlóan, ebben az évben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

 • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
 • Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül!
 • Légy mindig, minden ismeretlen személlyel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!
 • Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán.

  - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában