köszönet

2020.09.23. 15:35

Belépők a köszönet és hála jeléül

A rendvédelmi szervek dolgozóit is várják a megyeszékhely múzeumai.

Fotó:

A pandémiás helyzet rendkívül sok feladatot ró az egészségügyi és rendvédelmi szervek dolgozóira, de időnként őket is megilleti, hogy a szabadidejüket hasznosan eltöltve „kiengedhessék a gőzt”. Minderre a kutúra kínálja a legjobb lehetőségeket. Tisztában van ezzel a nyíregyházi önkormányzat is, amelynek vezetői fenntartóként több kulturális intézményüket felhatalmazták már, hogy köszönetük jeléül belépőjegyeket ajándékozzanak. Legutóbb az elmaradt és méltóképpen pótolt Védőnők napján, illetve a Semmelweis-napon adott át az alapellátásban, az egészségügyben, a mentőknél dolgozóknak 100-100 köszönetjegyet Dohanics László a Kállay-ház megbízott vezetője.

Fontos a szabadidő

Ezt gondolták tovább a város múzeumaiban, amit – hogy a rendvédelmi szervek se maradjanak ki – tegnap tettekre is váltottak. Dr. Rémiás Tibor a Jósa András Múzeum, illetve dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója saját kezűleg adták át köszönetüket a rendőrség és a honvédség képviselőinek, újabb köszönetjegy formájában. A fenntartó polgármester, dr. Kovács Ferenc képviseletében dr. Ulrich Attila alpolgármester is jelen volt az ünnepélyes eseményen.

– Fontos, hogy a kötelékben szolgálók életében is legyen egy olyan szabad időpont, amikor a családjukkal múzeumlátogatást tehetnek – nyomatékosította, az adományozók méltatásáról se feledkezve meg.

– Nálunk a kultúra olyannyira megy előre, hogy a Sóstói Múzeumfalu az Emberi Erőforrások Minisztériumától éppen most érdemelte ki a Közösségi Múzeum megtisztelő címet, dr. Rémiás Tibor igazgató urat pedig a Magyar Múzeumi Történész Társulat Wellmann Imre-díjban részesítette – tett egészen friss bejelentést is az alpolgármester.

– Ezek a jegyek az iskolaévben, 2021. június 15-éig használhatók fel, de azt kérem, ne várjanak az utolsó pillanatig a beváltással. Gyönyörű a Kállay-ház, izgalmas programokat kínál október végéig a múzeumfalu, és ígértünk egy nagy attrakciót is. Rippl-Rónai József 160 festménye vár arra, hogy három teremben, ötszáz négyzetméteren bemutassuk, és a tárlatnyitót – ha a vírushelyzet is engedi – valamikor október végére tervezzük – egészítette ki az elmondottakat dr. Rémiás Tibor.

Van miből választani

Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu vezetője ugyancsak kínált felhasználási alternatívákat a jegyekhez: – A pásztorünnep szokásrendszere köré építünk fel egy rendezvényt október 17-én, élő portákkal, november 14-én pedig Márton-nappal zárunk – sorolta

Bíró István ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság titkárságvezetője azzal köszönte meg a figyelmességet, hogy továbbra is teszik a dolgukat, ahogy eddig is helytálltak az utakon, határoknál, kórházaknál és más intézményeknél, országos szinten több mint ezer fertőtlenítést végezve el. Dr. Hudák Zsolt rendőrezredes, rendészeti főkapitány-helyettes pedig úgy fogalmazott:

– Ugyan a rendőrség alapfeladatának nem része az a tevékenység, amit egymás segítésére fordítottunk, de mindent megteszünk, hogy mindenki a lehető leghatékonyabban tudja végezni a munkáját. Mert ha egy nép elveszíti a kultúráját, az a nép meg is fog szűnni.

MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában