Gávavencsellő

2020.09.03. 15:27

Gyorshajtás miatt halt meg a 17 éves gávavencsellői fiú

Idén januárban a reggeli sötétségben az úttest jobb oldalán igyekezett a buszmegállóba az a 17 éves gávavencsellői fiú, akit hátulról elgázolt egy túl gyorsan haladó kisbusz.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vezetői engedéllyel három éve rendelkező vádlott előbb lakásukról összeszedte munkatársait, majd a munkahelyükre indultak. Még a település egyik utcájában jártak, ahol az úttest mellett járda nincs. Éppen ezért a gyalogosok az úttest szélén szoktak sétálni, amit a vádlott is tudott, hiszen minden reggel itt közlekedett.

A vádlott a megengedett 50 km/h óra sebesség helyett 55-65 km/h sebességgel haladt, és csak későn vette észre az úttest jobb oldalán sötét ruházatban a buszmegállóba igyekvő sértettet. A vádlott gépkocsijával hátulról elütötte a fiút, aki az úttest melletti betonozott árokba esett, amitől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 8 nap múlva a kórházban elhunyt.

A baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott betartja az előírt sebességet és intenzív fékezéssel állítja meg a gépkocsit.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a vádlottat, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatta szerkesztőségüket dr. Szilágyi László, a Szabolcs-SZatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában