Migráció

2020.09.20. 22:12

Három szír ült az autóban a milotai férfi mellett

A nyomozás adatai szerint társával anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak a migráns személyeknek.

Forrás: police.hu

Ahogy arról már beszámoltunk, a Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2020. szeptember 20-án 10 óra 23 perc körül Barabás és Tiszaadony között intézkedés alá vontak egy személygépkocsival közlekedő 42 éves milotai férfit.

Az autóban három külföldi férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A magukat szír állampolgárnak valló határsértőket idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre.

Továbbá a rendőrök elfogtak egy 48 éves ukrán-magyar állampolgárságú férfit, aki a nyomozás adatai szerint a gépkocsit vezető férfival anyagi haszonszerzés érdekében segítséget nyújtottak a migráns személyeknek az országhatár illegális átlépéséhez.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a 42 éves és a 48 éves férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – zárul a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában