Fehérgyarmat

2020.09.20. 08:48

Házhoz mennek a rendőrök Fehérgyarmaton

Az érdeklődők legközelebb szeptember 22-én találkozhatnak az országos bűnmegelőzési programmal.

A rendőrség a 2015 őszén útjára indított Házhoz megyünk elnevezésű országos kampánysorozatot idén is folytatja. Az országos kampánysorozat fő célja, hogy szakemberektől származó információk közreadásával a rendőrség segítse a közbiztonság növelését, és javítsa az állampolgárok önvédelmi képességét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a prevenciós programmal legközelebb szeptember 22-én 10-12 óráig Fehérgyarmaton, a Szamos-Coop ABC-ben várják az érdeklődőket. A szakemberek az információs ponton tájékoztatást adnak a különböző korosztályoknak megfelelő bűnmegelőzési programokról, illetve igény esetén személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik a vagyonvédelem, az internet veszélyei, a drogprevenció, az áldozatvédelem és a családon belüli erőszak témakörében. A megjelentek a helyszínen a BikeSafe programba ingyenesen regisztráltathatják kerékpárjukat – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A kerékpárlopások megelőzése érdekében fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési ajánlásait!

 • Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!
 • Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!
 • A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével!
 • Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas helyen, fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!
 • Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta!
 • Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított BikeSafe vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában